Street art boomhuis

 

Onze leerlingen en hun ouders kunnen hun ogen bijna niet geloven. Op de gevel van hun school werd een unieke street art tekening aangebracht van maar liefst 10 meter op 10 meter. De tekening prikkelt de fantasie van de kinderen en maakt ook de schoolomgeving mooier en veiliger.

Het project is een realisatie van kunstenaar Gesman. Het street art kunstwerk is uniek in de regio en is vrij te bewonderen door iedereen.Van droom tot werkelijkheid

Het idee werd voor de eerste keer geopperd op een ouderraadbijeenkomst van onze school. Daar dacht men na over hoe men de schoolomgeving veiliger kon maken en verder kon verfraaien. De school viel onvoldoende op in het straatbeeld en de grijze betonmuur illustreerde niet de dynamiek binnen in de school. Een gewone banner kon, maar enkele creatievelingen zagen het grootser. Het idee van een street art project was geboren. Tussen idee en uitvoering zat ongeveer anderhalf jaar. In die tijd werd contact gelegd met kunstenaar Gesman die onmiddellijk enthousiast was. Samen met de kinderen ging hij aan de slag, verzamelde inspiratie en in een mum van tijd was een eerste ontwerp een feit. Na ook de praktische en financiële kant te hebben uitgedokterd, kreeg de uitvoering van het project groen licht.

Met deze eyecatcher toveren we elke dag een glimlach op het gezicht van elke voorbijganger, jong en oud. Het prikkelt ongetwijfeld ook de creativiteit en fantasie van onze leerlingen die zo elke dag de school binnen wandelen. We zijn dan ook supertrots op dit unieke project.


Nieuwe wandelroute

We doen alvast een oproep om massaal het kunstwerk te komen bewonderen. Want wie het werk ziet, is vol lof.

De ouderraad werkt momenteel nog een kom-uit-je-kot wandeling uit. Een leuke gezinswandeling van zo’n 5 km langs enkele groene parels in en rond het centrum van Deerlijk. De wandeling zal uiteraard starten, en eindigen aan het kunstwerk. De nieuwe wandelroute wordt voor de eerste keer uitgetest en officieel ingewandeld op zondag 19 september. Meer info volgt.


Met steun van lokale ondernemingen

Om onze droom te realiseren, kregen we financiële steun van enkele lokale bedrijven. We kunnen niet benadrukken hoe dankbaar we hen zijn!


Wil je het finale resultaat ‘in het echt’ zien? Zak dan zeker af naar De Berk (Hoogstraat 41).