Beweging

School in beweging ... het uurtje meer waar kinderen naar uitkijken!

 

Wij willen een school zijn die in "beweging" blijft. Inderdaad... figuurlijk maar ook letterlijk! Dat betekent niet dat we van iedereen een topsporter willen maken. Neen. We kiezen bewust voor 'extra beweging' omdat we ervan overtuigd zijn dat beweging belangrijk is. Het zorgt voor een volledige ontwikkeling en een gezonde levensstijl.
Vanaf het derde kleuter tot en met het derde leerjaar nemen we deel aan het project: 'one mile a day'. Het doel van 'one mile a day' is eenvoudig: de lange inactieve blokken op school doorbreken met een korte, maar dagelijkse bewegingsactiviteit met de volledige klas.  De kinderen gaan samen met hun leerkracht 1 mijl (1.6km) lopen of wandelen in de buitenlucht.  Nadien wordt de klasactiviteit gewoon hervat met meer energie en een betere concentratie.

Zo proberen we in de klas, tussen de lesuren door, bewegingstussendoortjes te promoten.

Naast de 2 uren lichamelijke opvoeding, die doorgaan in goed uitgeruste sportzalen of in het zwembad van Zwevegem, kiezen we ook voor extra uren sport. Dit betekent dat iedere klas, van peuter tot 6de leerjaar regelmatig een derde uur sport/beweging krijgen. Daar komen sport-en bewegingsvaardigheden aan bod waar anders geen tijd voor is.

Ook neemt de school deel aan de vele sportactiviteiten georganiseerd op woensdagnamiddag. Deelnemen en samen sporten staat daar steeds centraal! Wordt er gewonnen... dan is dat leuk meegenomen maar het is nooit de prioriteit.